Orez cu Sos Thai Spicy

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe marisoare
  • 2 rosii
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei iute
  • 4 prune rosii, coapte bine
  • sare, piper, boia iute
  • 2-3 porumbei sau piept de pui
  • ulei
  • orez (1 cana)

Mod de preparare

Se toaca totul foarte marunt, (eu le-am maruntit cu robotul) se caleste ceapa, se adauga apoi pe rand ardeiul capia si cel iute, prunele si rosiile, sare, piper, boia.

Carnea se prajeste 2-3 minute in putin ulei fierbinte (daca faceti cu piept de pui, il taiati fasii), apoi se adauga peste sos, se pun2 cani cu apa si se fierbe totul 20-30 de minute (pana scade apa si rezulta un sos mai gros).

Orezul se fierbe in apa cu sare, se strecoara dupa ce a fiert, se clateste cu apa rece. Se pune inapoi in vas si se amesteca cu foarte putin ulei.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca

Daca tot v-au placut checurile cu pere, am indraznit sa va aduc si pandispan. Nu va suparati, nu? ;;)

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj