Orange Chicken (Reteta de Casa)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 ml supa de pui (vita, oase)
  • 80 ml suc proaspat de portocala
  • 1 si 1/2 lingurita de coaja rasa de portocala
  • 6 linguri de otet alb
  • 60 ml soy sauce (sos de soia)
  • 2 linguri cu varf de zahar brun
  • 3 catei de usturoi foarte fi tocati (dati prin presa)
  • 1 cm lungine dintr-o radacina de ghimbir
  • curatata si data pe razatoarea fina
  • 650 gr piept de pui taiat in cuburi (cat se pune odata in gura)
  • 1 lingura si 2 lingurite de amidon alimentar
  • 2 linguri de apa rece
  • 1 lingura de ulei de arahide (eu am pus de cocos) piper dupa gust
  • sare daca adaugati sa gustati inainte pentru ca sosul de soia este foarte sarat

Mod de preparare

Puiul curatat, spalat si taiat in cuburi se pune intr-o punga de plastic, dupa care se pune deoparte. Intr-un vas ceva mai maricel se amesteca impreuna supa de pui, sucul de portocale, coaja rasa de portocale, otetul, sosul de soia, zaharul brun, usturoiul, ghimbirul,, si se amesteca pana zaharul e bine dizolvat (eu am folosit un borcan cu capac pentru amestecul de mai sus).

Scoti din amestec 180 ml si pui in punga de plastic, peste puiul lasat deoparte. Inchizi punga si pui la frigider pentru o ora (sau peste noapte) .

In timp ce puiul se marineaza, intr-un vas se pune la foc restul de amestec lichid. In alt vas micut se pune amidonul si apa rece si se amesteca pana se obtine o pasta mai lichida care se toarna peste sosul care fierbe pe aragaz. (avem grija sa amestecam sa nu se faca cocoloase) Trebuie sa fim atente ca din momentul in care am adaugat amidonul, sosul se ingroasa repede de tot (1 minut sau chiar mai putin) Iei de pe foc si lasi deoparte.

Uleiul de arahide (sau ce ulei folositi) se pune la incalzit si in el se pun bucatile de pui impreuna cu marinada in care au stat si se lasa la fiert, avand grija ca sa ne mai uitam la suc pentru ca se evapora repede. Invartim din cand in cand ca sa se faca puiul pe toate partile. Cand e gata, se ia de pe foc.

Se incalzeste sosul daca este cazul si se pune in el bucatile de pui, se amesteca sa se acopere carnea peste tot cu sosul, se serveste cu orez sau cu cartofi pireu.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu afine si iaurt

Vă invit să încercați o rețetă rapidă și delicioasă. Eu m-am inspirat de la chef Nicolaie Tomescu.

Desert placinta cu afine si iaurt
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.