Muschiulet de Porc cu Sos de Gutui

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5 kg muschiulet de porc
  • 1 l vin alb dulce
  • piper boabe
  • 1,5 kg gutui
  • 1 litru apa
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri unt

Mod de preparare

Muschiuletul se taie in bucati de 5 cm pe 5 cm si 5 cm inaltime. Volumul este de 5x5x5=125 cm cubi.
Ideea e sa nu fie nici prea mari bucatile dar nici prea mici.
Se sareaza dupa gust si se aseaza intr-o oala, turnandu-se litrul de vin si boabele de piper. Se pune la foc mic, acoperind oala cu un capac. Dupa o ora jumatate de fiert se poate verifica daca este gata.

Gutuile se spala, se curata si se taie in bucati de 2 pe 2 si 2 cm inaltime (8 cm cubi = volumul). Untul se incinge si se adauga bucatile de gutui. Se calesc 5 minute si se sting cu 600 ml apa clocotita. Se lasa la fiert vreo 2 minute. Intre timp se caramelizeaza zaharul si apoi se dizolva in 200 ml apa fierbinte. Faina se amesteca bine cu 300 ml apa. Caramelul si faina se adauga peste gutuile care fierb si se mai da un clocot.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.