Muschiulet de Porc cu Miez de Unt Aromat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • muschiulet de porc 1 buc
  • unt 100 gr
  • cas 100 gr
  • tarhon
  • patrunjel
  • ardei rosu uscat, aschii
  • sare
  • condimente (piper, nuscoara etc)
  • bacon 100 gr
  • ulei 1 lingura
  • garnitura
  • varza dulce 1/2 buc
  • ceapa alba1 buc
  • ulei 4 linguri
  • seminte de chimen
  • seminte de fenicul
  • seminte de corianru
  • seminte de mustar
  • sare
  • piper
  • orez 4 linguri
  • vin alb un pahar
  • supa de carne 500-600 ml
  • unt 1 lingura

Mod de preparare

- se prepara un fel de maitre d\'hotel: se freaca untul cu sare, piper, tarhon, patrunjel si ardei uscat fasioare. Se ruleaza in folie si se pune peste noapte le refrigerator;

- se spala si usuca muschiuletul de porc si cu ajutorul unui masat ori alt instrument cum ar fi coada unei linguri de lemn se practica o gaura in lungul fibrei;

- se introduce ruloul de unt congelat in mijlocul muschiuletului si se imbraca totul in fasii subtiri de bacon afumat;

- se infierbanta o tigaie, se adauga ulei si se prajeste ruloul pe toate partile. Se prajesc si semintele de chimen, fincen, coriandru si mustar dupa care se adauga varza taiata fasioare foarte subturi si ceapa; se sareaza si pipereaza;

- se calesc intai pe plita apoi se introduc la cuptor si se coc 20 minute cu capac si alte 15 minute fara capac;

- facem in acest timp orezul: se caleste orezul (cu bob rotund cu mult amidon) in ulei, se stinge cu vin si se adauga pe rand polonice de supa fierbinte de carne sau legume; se fierbe si amesteca 20 minute dupa care se acopera cu un servet umed si capac pana orezul absoarbe toata supa. Se adauga untul si se afaneaza cu furculita.

Se scoate de la cuptor ruloul si varza, se feliaza carnea dupa 7-10 minute si se serveste cu garnitura de orez, varza si cateva cepsoare marinate.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.