Musaca cu cartofi si carne de porc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de porc
  • 800 g cartofi
  • o ceapa
  • 150 ml suc de rosii
  • o lingura smanana
  • 150 ml supa de carne (apa)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei
  • o lingura pesmet

Mod de preparare

Un preparat gustos si satios care poate fi gatit cu usurinta de oricine doreste sa-si rasfete familia cu ceva bun.

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii. Ii prajim in ulei si ii scoatem pe prosoape de hartie la scurs.
Punem intr-o cratita 3 linguri de ulei si adaugam ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat, adaugam carnea si lasam la calit 5-10 minute. Adaugam sucul de rosii, condimentam cu cimbru, sare, piper si lasam la fiert sa scada tot lichidul. Dam cratita deoparte si adaugam ½ legatura de patrunjel. Cand se racoreste adaugam un ou in compozitie si omogenizam bine.
Ungem un vas cu ulei si-l tapetam cu pesmet.Asezam un rand de cartofi, canea si iarasi un rand de cartofi.Turnam supa de carne (apa) si dam vasul la cuptor pentru cca 30 minute. Dupa expirarea timpului, batem un ou cu smanana si turnam peste musaca. Mai lasam la cuptor pana comozitia de ou se incheaga. Presaram restul de patrunjel tocat. Se serveste calda, alaturi de o salata sau muraturi. Pofta buna!

Se serveste calda alaturi de muraturi ori salata preferata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Covrigi dulci cu unt

Covrigi dulci cu unt
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj