Mititeii Mei. . . . .

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de porc macinata
  • 600 g carne de vita macinata
  • 1 lingurita bicarbonat
  • cimbru uscat dupa gust
  • condimente macinate (piper, sare, usturoi uscat granulat, patrunjel, ardei rosu iute) toate dupa gust

Mod de preparare

Eu am facut, mai demult, un amestec de condimente uscate (ardei iute, patrunjel, cimbru, foarte putin tarhon) le-am macinat cu o masina de cafea pe care o folosesc numai la macinat legume si zarzavaturi/frunze, (toate uscate). Amestecul asta l-am inmultit cu sare fina, piper extra fin macinat, usturoi uscat granule... nu am cantitati pentru ca pun dupa ochi si dupa gust...

Deci carnea am pus-o intr-un vas, am pus bicarbonatul si amestecul de condimente (am sa il pregatesc din nou si am sa il pun intr-o reteta ulterioara). Am inceput sa framant carnea si pe masura ce framantam puneam apa (aprox 60 ml).

Dupa vreo 7 minute de framantat si adaugat apa, atunci cand carnea deja nu se mai lipea de maini, am acoperit vasul si l-am pus la frigider pentru cateva ore (trebuie lasat doar jumate de ora pentru a se intrepatrunde aromele, dar eu am avut altceva de facut).

Dupa aia am luat o punga de plastic, din cea care se foloseste la decoratul torturilor, am taiat gura mai mare (a avut marimea gatului unei sticle de plastic de 2 l). Am umplut punga cu carne si am presat pentru a scoate mititeii. I-am aranjat frumos pe o tava.

Cand au fost gata i-am acoperit si i-am mai lasat la frigider pana a doua zi cand am avut planificat pranzul la iarba verde (in final a fost la masa din bucatarie )... pacat ca nu am fost inspirata sa pun iarba pe masa... am mancat mititeii cu paine de casa, o salata de a mea, cu de toate, culese direct din gradina, pe o ploaie de nu vedeai la 3 metri in fata ta (poate de aia a si fost asa de buna), o bericica buna si rece a completat meniul, iar desertul a fost ceva de vis... tort cu mouss de ciocolata si de capsuni.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta

O mancarica rapida si foarte gustoasa

Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj