Miel umplut

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/4 miel partea din fata
  • 1 kg maruntaie de miel
  • 500 gr carne de porc grasa
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • usturoi si patrunjel verde
  • sare, piper dupa gust
  • 100 ml vin rosu

Mod de preparare

Se pune la fiert mai intai carnea de porc, apoi maruntaiele de miel. Cand sunt aproape fierte, se scot, se lasa sa se raceasca se dau prin masina de tocat, se adauga ouale, usturoiul si patrunjelul tocat marunt si se framanta bine. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Desfacem cu atentie pielita de pe pulpa pana cand formam un buzunar in care introducem compozitia si coasem bine pielita pentru a nu iesi tocatura in afara in timpul coacerii.

Pulpa astfel pregatita se pune in tava impreuna cu uleiul si vinul, se asezoneaza cu patrunjel verde si se da la cuptor cam 90 minute, ungand din cand in cand cu uleiul din tava.

Se serveste cu garnitura de cartofi, spanac, legume dupa preferinte.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...