Mancarica cu Mazare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foarte simplu de preparat si foarte satios Ia sa vedem de ce avem nevoie sa putem prepara aceasta mancarica
  • 300 gr pulpa porc
  • 200 gr rosii
  • 1 lingura pasta gulyas sau pasta de ardei (1 lingurita boia dulce)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper dupa gust
  • 400 gr mazare
  • 300 ml smantana
  • 2 linguri faina
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Carnea o taiem bucati mai mici. Ceapa si ardeiul gras se taie marunt. Rosiile le decojim si le taiem felii.

Incingem 50 ml ulei si calim pe el ceapa si ardeiul taiat marunt. Adaugam carnea portionata, condimentam cu sare si piper, pasta gulyas (sau 1 lingurita boia ) si in cele din urma adaugam si rosiile feliate

Lasam sa dea cateva clocote apoi punem apa cat sa acopere bine carnea si lasam sa fiarba la foc potrivit acoperit pana carnea se inmoaie. Daca carnea nu e fiarta si apa scade se mai adauga. La sfarsit trebuie sa ramana zeama cam de doua degete pe carne. Adaugam mazarea si fierbem mai departe pana si acasta e fiarta.

In timpul cat mazarea fierbe pregatim maiaua din 2 lingura faina si 300 ml smantana. Subtiem un pic acest sos cu putina apa apoi o turnam peste sosul in care mazarea a fiert. Lasam sa dea cateva clocote pana sosul se ingroase.

Se serveste fierbinte.
Pofta Buna! ! ! !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu iaurt umplut cu nuca, stafide si rahat

Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsi. A fost foarte bun aluatul si este pentru prima data, cand framant cozonacul pentru...

Desert cozonac cu iaurt umplut cu nuca, stafide si rahat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj