Mancare de piept de pui cu legume la wok

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
8 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 de grame piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 1/2 vanata
  • 1 ceapă roșie
  • 7 căței de usturoi
  • 4 ciuperci mari champignon
  • o rădăcină mică de ghimbir
  • un pliculet de pasta de lemongrass
  • dulceață de ardei iute
  • Sare, piper
  • Sos de soia
  • Sos de pește
  • Ulei de susan
  • Ulei neutru
  • Apă
  • 2 lingurițe de amidon
  • 1 ardei capia verde
  • 1 gogosar
  • 1 cartof dulce
  • Semințe de susan alb și negru

Mod de preparare

Îmi plac preparatele la wok pentru că se fac rapid, iar legumele își păstrează vitaminele esentiale, rămânând puțin " al dente".
E o rețetă improvizație proprie, așa că sper să nu fiu " criticată " de experții în astfel de preparate. Eu una nu respect tehnici în bucătărie, mă ghidez după propriile instincte, plus că, de obicei, o mâncare prea tehnică, nu are gust!
Am început prin a felia pieptul de pui julien, la fel ardeiul , gogosarul , ciupercile și ceapa.
Am ras ghimbirul și am feliat usturoiul.
Dovlecelul l-am " spiralat" cu un aparat special, se poate tăia și bastonase subțiri, cum am procedat cu vanata.
Cartoful l-am transformat în chips-uri subțiri.
Am încins bine wok-ul la foc iute, am pus puțin ulei neutru, apoi am prajit rapid ceapa, usturoiul și ghimbirul cam 4 minute, am adăugat puiul, l-am prăjit și pe el, adăugând puțină apă, sos de soia, sos de pește, pastă de lemongrass, cca. 10 minute. L-am luat apoi deoparte , în alt recipient.
Se încinge din nou puțin ulei în wok, completand dacă e cazul, calim ardeii și ciupercile vreo 5 minute, repetăm operatiunea cu dovleceii, până se înmoaie și rămân puțin" al dente", stropindu-i cu puțin sos de soia . Punem legumele separat în recipiente. Continuăm cu vanata, la fel , 5 minute, apoi cu cartoful dulce, idem.
Toate legumele deja calite, le amestecăm cu puiul, asezonam, adăugăm după gust sos de pește, sos de soia, puțin ulei de susan, dulceață de ardei iute.
Le punem din nou în wok, la foc iute, le dăm două-trei clocote, adăugăm amidonul diluat în puțină apă, mai fierbem puțin compoziția și apoi o presaram cu puțin susan alb și negru.
Timpii de preparare diferă în funcție de intensitatea focului și de wok-ul folosit, așa că pot varia!
Poftă bună!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura frageda cu mere, de post

Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...

Prajitura frageda cu mere, de post
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti