Mancare Chinezeasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • orez 500g
  • 3 oua
  • legume semicongelate - mazare si morcovi
  • ciuperci 1 cutie
  • piept de pui dezosat
  • smantana
  • o lingura de faina
  • sare, piper, oregano, busuioc
  • praf de usturoi
  • patrunjel
  • o ceapa
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Se pune la fiert orezul, dupa ce sa fiert se strecoara de apa. Punem circa 5 min la fiert punga de legume semicongelate, intre timp cele 3 oua la spargem si facem o papara. Legumele gata fierte le amestecam impreuna cu orezul si cu papara, dupa care punem sare si piper dupa gust.

SOSUL:
Ceapa taiata marunt o punem intr-o oala la calit la foc mic, apoi pieptul de pui se taie cubulete. Dupa ce ceapa sa calit un pic, se pune pieptul de pui si 2 cani cu apa, apoi condimentam cu sare, piper, busuioc, praf de usturoi. Lasam sa fiarba pana ce carnea este gata. Dupa ce sa fiert carnea, punem ciupercile si amestecam faina cu smantana si o punem peste sos, lasam sa de-a un clocot. Cand a dat clocot sosul punem patrunjelul.

Pe o farfurie o ideea adanca, punem 2 linguri de orez si sosul de ciuperci si piept de pui langa orez. POFTA BUNA

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...