Iahnie de Fasole cu Costita

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr de fasole boabe
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • o cescuta de bulion
  • 1 crenguta de cimbru
  • leustean o legatura
  • telina una
  • pastarnac unu
  • sare
  • ulei
  • scarita afumata 800gr

Mod de preparare

Punem fasolea la fiert cu telina si pastarnacul si fierbem mai mult de o ora si jumatate pana vedem ca bobul de fasole luat in lingura si racit se va inflori si va crapa. Dam telina si pastarnacul deoparte si adaugam o ceapa tocata marunt si crenguta de cimbru si lasam sa fiarba la foc mic.

Alaturi intr-o tigaie calim ardeiul, ceapa, si morcovul si cabnd este gata punem bulionul si stingem cu zeama de la fasole. Taiem scarita in felii si o punem peste fasole ca sa fiarba impreuna. Rasturnam si prajeala peste fasole lasam sa mai colcaie 10 min.

Asezonam cu sare.
Se serveste cu leustean deasupra si insotita de muraturi alese.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...