Gulas a la maxim

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne de porc mai grasa – 500 g
  • Carne vita – 500 g
  • Carnati afumati de porc – 200 g
  • Costita afumata – 300 g
  • Cartofi - 2 kg
  • Bulion de rosii – 500 g
  • Boia de ardei dulce – 10 g
  • Ardei iute – 2 buc
  • Ardei gras – 5 buc
  • Ardei capia rosu – 3 buc
  • Ienibahar, cimbru – dupa gust
  • Ceapa – 5 buc mari
  • Usturoi – 2 capatani
  • Galuste gris mici – 300 g
  • Patrunjel verde si marar – cate doua leg
  • Piper dupa gust
  • Maghiran, oregano – dupa gust
  • Boia de ardei iute 20 g

Mod de preparare

Se incinge uleiul si se pune si un catel de usturoi tocat marunt impreuna cu un ardei gras , tocat si el marunt ;

Se spala si se curata carnea de vita de pielite ,se taie marunt ( dumicati ) si se pune in ceaun , la dunstuit ( calit ) cca. 20 minute;

Se spala , se curata si se taie in dumicati carnea de porc si se pune peste carnea de vita in ceaun ,se dunstuie cca. 15 minute ;

Se taie carnatii si costita marunt si se pun peste carne , impreuna cu boiaua de ardei , ardeii grasi si capia , tocati marunt si se mai fierbe in suc propriu alte cca. 20 minute ;

Se adauga ceapa , si se caleste timp de trei - patru minute in uleiul si grasimea din ceaun peste carne ;

Se adauga apa cat sa cuprinda carnea si se lasa sa fiarba pana scade cu cca. doua degete ;

Se adauga condimentele si cartofii taiati marunt ca la tocana si apa cat sa treaca cu doua-trei degete peste compozitie ;

Se fierbe pe foc domol cca. 30 minute ;

Se adauga bulionul de rosii , diluat cu apa si galustele ;

Se mai fierbe 10 minute ;

Dupa ce se ia de pe foc se adauga verdeata si usturoiul tocate marunt .

Se serveste cald cu muraturi in otet ( castraveti ) si vin rosu .

Cartofii se pot inlocui cu 1000 g. Fasole, de pe care se arunca trei ape, dupa ce in prealabil s-au tinut o noapte in apa .

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu smantana fermentata

Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...

Desert biscuiti cu smantana fermentata
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.