Gratin cu Varza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g carne tocata amestec
  • -1 ceapa
  • -1-2 catei de usturoi
  • -1 felie de paine alba, mai veche de 1 zi
  • -1 lingurita mustar
  • -1 ou
  • -1 varza-aprox 1-1,5 kg
  • -1 cutie rosii cubulete in suc 800 g
  • -felii de bacon
  • -150- 200 g smantana
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • Pentru servit: smantana, optional

Mod de preparare

Taiati varza in doua si indepartati cotorul.

Opariti frunzele timp de 3 - 5 min, in apa sarata clocotinda sau pana ce acestea se inmoaie putin si devin maleabile. Scoateti-le si raciti-le brusc, scufundandu-le in apa rece. Puneti-le la scurs intr-o strecuratoare.

Separat, amestecati carnea cu ceapa si usturoiul, tocate marunt, painea inmuiata in apa si stoarsa, mustarul si oul. Omogenizati bine si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Ungeti cu ulei o forma termorezistenta, inclusiv peretii laterali si puneti un strat de rosii pasate si varza, suprapunand usor frunzele. Continuati apoi cu amestecul de carne, strat de rosii, varza, pana terminati ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de varza.

Repartizati deasupra, uniform, feliile de bacon.

Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins pentru circa 1 ora, la foc mic.
Indepartati folia, turnati smantana si dati din nou la cuptor, neacoperit, la foc mare, pentru aproximativ 20 min sau pana ce baconul este rumenit.

Serviti portionata, cat este calda.

Dupa dorinta, la servire se poate adauga cate 1 lingura de smantana groasa.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa