Frigarui de pui cu ardei kapia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui mic dezosat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • busuioc uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 1 coada de ceapa verde
  • 1 ardei kapia
  • bucati de bacon (optional)
  • 1 ceapa (optional)

Mod de preparare

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel, il taiem bucatele potrivite.
Intr-un bol amestecam uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, piper, boia de ardei dulce, putin busuioc uscat si le amestecam bine.
Adaugam usturoiul curat si taiat feliute si ceapa verde taiata rondele.
In acest amestec punem bucatile de pui, le invartim sa ia din toate mirodeniile, le acoperim si le dam la frigider pentru 2-3 ore sau chiar peste noapte.
Ardeiul kapia il spalam, il cuiratam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Punem betile de frigarui in apa 20-30 de minute, apoi alternam bucatile de pui cu ardeiul kapia. Eu pe unele frigarui am pus bucati de ceapa, iar pe altele bucati de bacon. Cele cu bacon ies nemaipomenite la gust.
Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei, punem frigaruiele.
La rumenim la foc potrivit pe toate partile.
Cand sunt gata le scoatem pe un platou si servim, cu o salata, cu mustar, un sos de iaurt si ce va mai place!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...