Fricase (reteta greceasca)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca ulei
  • 2 kg carne de miel
  • 6 legaturi de ceapa verde
  • 1 salata verde (1/2 kg)
  • 1/2 ceasca marar tocat
  • 2 oua
  • zeama de la 2 lamai

Mod de preparare

Puneti la prajit intr-o cratita carnea de miel, dupa ce s-a rumenit putin pe toate partile, puneti sare, piper si jumatate cana de apa,acoperiti si lasati sa se inabuse la foc mic pana se inmoaie carnea ( daca vreti puneti si un pic de telina ii da un gust foarte bun)

Intre timp curatati si spalati ceapa si salata verde si le taiati in bucati mai mari, nu marunt !

Dupa ce s-a inmoiat carnea puneti in cratita salata, ceapa si mararul si lasati pana fierbe salata (daca este nevoie adaugati putina apa)

Cand mancarea este gata tragem cratita de pe foc facem repede sosul AVGOLEMONO, bateti albusurile, adaugati galbenusurile, adaugati zeama de lamaie, putin cate putin, apoi luati zeama din cratita si adaugati, putin cate putin, ca sa se incalzeasca cat de cat oul (pentru a nu se ``taia``cand il punem peste mancare)

Turnam sosul in cratita acoperim , lasam 5 minute si servim!
Puteti fierbe putin ceapa inainte , astfel mancarea va fi mai ``usoara``.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.