Ficatei de Pui cu Sos de Mere si Salvie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg ficatei de pui
  • -1-3 cepe rosii
  • -2-3 mere acrisoare
  • -2-3 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita rasa de salvie maruntita
  • -2 linguri de patrunjel verde, tocat marunt

Mod de preparare

Taiati cubulete, merele curatate de coaja si cotor si puneti-le imediat in apa rece, sa nu se oxideze.

Caliti in ulei incins ceapa rosie taiata feliute subtiri, adaugati ficateii si presarati salvia, lasand foarte putin pe foc, doar pana-si schimba culoarea, apoi adaugati cubuletele de mar, scurse de apa.
Dupa 1-2 min, scoateti facateii din vas si puneti-i deoparte, ca sa nu se zdrobeasca.

In amestecul ramas, de ulei, ceapa si salvie caliti cubuletele de mar, amestecand continuu, pana cand pulpa de mar se transforma intr-un sos cremos.

Este momentul sa adaugati facateii.
Dupa 1-2 min, timp in care amestecati cu grija sa nu se sfarme ficatul, condimentati cu sare si piper, dupa gust, presarati patrunjelul, omogenizati si luati de pe foc, acoperind vasul.

Dupa 5 min, serviti cat este fierbinte, cel mai bine cu paine bagheta, calda.

POFTA BUNA!

O combinatie originala de gusturi pornind de la ingrediente banale, cu arome daruite de mar si salvie, ficateilor fragezi si gustosi.
Adica . . . o surpriza la indemana si usor de pregatit, in orice anotimp.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu morcovi si afine

Combinatia de branza cu fructe este perfecta pentru mine, atunci cand vine vorba de deserturi. De data asta am ales un fel de...

Desert cheesecake cu morcovi si afine
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj