Ficatei cu Sos Alb

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pui
  • 900 ml smantana
  • 2 capatani potrivite de usturoi
  • 150 ml apa
  • 50 ml ulei
  • o lingurita cu faina
  • o lingura cu cimbru uscat
  • vegeta
  • piper si sare se pun dupa gust

Mod de preparare

Se pune uleiul intr-o tigaie de preferabil de teflon, iar cand s-a incins putin se pun ficateii. Se calesc putin pe ambele parti, pana cand isi vor face o usoara crusta, dupa care se pune apa si se lasa sa se patruinda.

Ficateii se prepara la foc mediu. Cand s-au patruns pe jumatate se adauga cimbrul, iar cand acestia s-au patruns bine se adauga piperul, sarea si vegeta. Acestea se adauga dupa gust.

Separat se amesteca usturoiul zdobit, faina si smantana. Se ia zeama de la ficatei si se pune treptat peste smantana si usturoi, pentru a dilua smantana si pentru a nu se zaurdii in momentul punerii acesteia peste ficatei. Smantana se pune incet in tigaie, amestecand continuu. Cand s-a legat bine sosul se opreste focul.
Ficateii se servesc cu mamaliga si dupa preferinta se pot servii langa diverse muraturi.
Pofta buna!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.