Ficat de vitel cu pilaf de orez

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • -2 cani orez
  • -1 ceapa
  • -3 morcovi
  • -sare, piper, secretul gutului
  • -patrunjel vered
  • -2 ardei mari
  • -1 rosie
  • Pentru tocanita de ficat avem nevoie de:
  • -1 kg ficat de vitel sau de care vreti voi
  • -condimente
  • -1ceapa
  • -patrunjel verde tocat
  • -2 lingurite de boia dulce
  • - lingura smantana dulce

Mod de preparare

-calim cepa in putin ulei
-adaugam cei 2 ardei taiati
-radem morcovii si lasam sub capap sa se inmoaie putin ardeii, cam 15 minute. Daca trebuie mai punem apa.
-cand s-au inmoiat ardeii punem orezul pe care l-am spalat si l-am lasat putin in apa
-adaugam condimente, completam cu apa si lasam sub capac sa fiarba cam 40 minute. Daca mai trebuie completam cu apa.
-orezul nu trebuie sa fiarba pana se desface...bobul(aici depinde si de calitatea orezului) trebuie sa ramana intreg. La sfarsit cand orezul s-a fiert, lasam sub capac totul si el se umfla frumos.

Cum procedam:
-punem ceapa la calit, apoi punem cele 2 lingurite de boia ,amestecam si stingem repede cu apa.
- ficatul l-am taiat bcutai,le-am frecat cu sare inainte
-adaugam ficat bucati si punem putina apa, acoperim cu capac
-lasam sub capat vreo 30 minute, pana se patrunde ficatul. Daca mai trebuie mai completam cu apa
-la sfarsit adauga smantana si patrunjelul tocat si amestecam
-se serveste langa orez.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)