Ficat de Vita cu Ceapa, in Stil Venetian

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg ficat de vita
  • -125 g unt
  • -5 cepe
  • -1/2 ceasca vin alb, sec
  • -2 linguri patrunjel verde, tocat
  • -sare
  • -piper
  • -1/2 lingurita otet de vin (optional, dar indicat)

Mod de preparare

Taiati ficatul in lamele subtiri de circa 1 cm grosime sau cubulete.

Topiti untul si caliti ceapa tocata pana se inmoaie si devine galbuie. Adaugati ficatul si fierbeti in suc propriu, la foc mic, pana este facut, amestecand mereu. La nevoie, completati cu cateva linguri de apa calda. La sfarsit, potriviti de sare si piper, dupa gust, apoi luati de pe foc si pastrati la cald.

Separat, puneti intr-o tigaie vinul si patrunjelul tocat, pe foc mic si aduceti la punctual de fierbere, clocotind amestecul 1-2 min. Pentru a imbunatati gustul sosului, va recomand sa adaugati la sfarsitul fierberii, otetul.

Preparatul se serveste imediat, avand ficatul asezat pe un platou cald sau farfurii incalzite, stropit cu sosul fierbinte, luat atunci de pe foc si turnat peste acesta.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.