Taiati ficatul in lamele subtiri de circa 1 cm grosime sau cubulete.
Topiti untul si caliti ceapa tocata pana se inmoaie si devine galbuie. Adaugati ficatul si fierbeti in suc propriu, la foc mic, pana este facut, amestecand mereu. La nevoie, completati cu cateva linguri de apa calda. La sfarsit, potriviti de sare si piper, dupa gust, apoi luati de pe foc si pastrati la cald.
Separat, puneti intr-o tigaie vinul si patrunjelul tocat, pe foc mic si aduceti la punctual de fierbere, clocotind amestecul 1-2 min. Pentru a imbunatati gustul sosului, va recomand sa adaugati la sfarsitul fierberii, otetul.
Preparatul se serveste imediat, avand ficatul asezat pe un platou cald sau farfurii incalzite, stropit cu sosul fierbinte, luat atunci de pe foc si turnat peste acesta.
Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.