Ficat de Vita cu Ceapa, in Stil Venetian

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg ficat de vita
  • -125 g unt
  • -5 cepe
  • -1/2 ceasca vin alb, sec
  • -2 linguri patrunjel verde, tocat
  • -sare
  • -piper
  • -1/2 lingurita otet de vin (optional, dar indicat)

Mod de preparare

Taiati ficatul in lamele subtiri de circa 1 cm grosime sau cubulete.

Topiti untul si caliti ceapa tocata pana se inmoaie si devine galbuie. Adaugati ficatul si fierbeti in suc propriu, la foc mic, pana este facut, amestecand mereu. La nevoie, completati cu cateva linguri de apa calda. La sfarsit, potriviti de sare si piper, dupa gust, apoi luati de pe foc si pastrati la cald.

Separat, puneti intr-o tigaie vinul si patrunjelul tocat, pe foc mic si aduceti la punctual de fierbere, clocotind amestecul 1-2 min. Pentru a imbunatati gustul sosului, va recomand sa adaugati la sfarsitul fierberii, otetul.

Preparatul se serveste imediat, avand ficatul asezat pe un platou cald sau farfurii incalzite, stropit cu sosul fierbinte, luat atunci de pe foc si turnat peste acesta.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.