Drob umplut

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 550 g piept de pui
  • 4 fire de ceapa verde
  • 4 fire de usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • 2 oua fierte
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 8 felii bacon crud uscat
  • 3 linguri crema de branza
  • 4 felii cascaval
  • Mai avem nevoie
  • 1 ou pentru uns drobul
  • cateva fire de patrunjel verde
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma

Mod de preparare

Tocam carnea si odata cu ea ceapa, usturoiul si patrunjelul verde, curatate si spalate.
Condimentam dupa gust cu sare si piper.
Punem amestecul intr-o cratita si adaugam 2-3 linguri de ulei.

Dam la foc potrivit si tinem pana ce carnea isi schimba culoarea.
Treagem de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Batem ouale si le incorporam in amestecul de carne.
Intr-o tava (eu am folosit una de chec), unsa cu ulei si tapatata cu faina, asezam umplutura (mai pastram 3-4 linguri), astfel incat in mijloc, sa lasam un spatiu pentru umplere.
De jur imprejurul spatiului lasat, asezam feliile de bacon, apoi punem crema de branza si apoi feliile de cascaval.

Acoperim cu amestecul de carne pastrat.
Curatam ouale fierte, le taiem in doua si le asezam deasupra drobului, apasand usor cu degetele, astfel incat jumatatile de oua sa intre in amestecul de carne.
Punem si cateva fire de patrunjel verde deasupra.
Bate bine oul si il turnam peste drob.

Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade C, timp de aproximativ 30 min.
Scoatem drobul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il scoatem si il feliem.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca fara aluat

Pasca fara aluat este solutia perfecta pentru acele momente in care chiar nu mai faci fata tuturor treburilor, dar totodata...

Desert pasca fara aluat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj