Odată cu sosirea toamnei, au venit și " vestitorii" ei, " dovlecii"...de-abia așteptam să mă bucur de dulceata și savoarea lor, pregătind o rețetă, improvizație proprie!
Am început cu sectionarea dovlecilor, taindu-i în jumătate, scoțând samburii și o parte din miez.
Între timp , am preincalzit cuptorul la 200 de grade Celsius, i-am uns bine pe interior și pe exterior cu ulei de măsline, i-am asezonat, apoi i-am copt 45 de minute.
Între timp, am calit în unt amestecat cu puțin ulei, pieptul de pui feliat julien, cca. 10 minute, până s-a rumenit bine, asezonandu-l la final.
L-am lăsat deoparte și în uleiul rămas, am calit usturoiul curățat și feliat, ghimbirul, cimbrul, un minut, apoi ceapa tocată cubulete, 5 minute, gogosarul feliat julien, la fel.
Am adăugat galbiorii, am asezonat, i-am calit și pe ei 5 minute, apoi am stins totul cu vin și am lăsat să scadă.
După ce a scăzut, am completat cu smantana, crema de branza, am mai dat în clocot 5 minute.
Pastele le-am fiert conform indicațiilor de pe ambalaj și le-am amestecat cu compoziția anterioară.
Am umplut dovlecii cu pastele cremoase, am razuit mozzarela și i-am mai lăsat la cuptor 10 minute.
Poftă bună!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.