Couscous(cuscus) in felul meu

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1 telina nu foarte mare
  • 3 cartofi
  • 2-3 tige de telina verde( curatati frunzele si pastratile)
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 1 parte (felie) de dovleac
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 buchet de patrunjel verde
  • 3 cateii de usturoi
  • 250 g de naut uscat sau 350 g in conserva
  • 2-3 linguri de ras el hannout(mirodenie)
  • 1 lingura de menta uscata sau cateva foi verzi
  • 1 cub knorr sau maggi de vita
  • ~ 500 g de carne de vita
  • ~ 500 g de carne de miel
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ½ linguri de bulion
  • 1 canita de cafea mare de suc de rosii
  • Ardei iute(facultativ) sau pasta de piment
  • Pentru couscous
  • 400-500 g couscous
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura rasa de vegeta
  • Apa fierbinte
  • Cratita profunda sau couscousier

Mod de preparare

Intr-o cratita profunda se pun cele 2 linguri de ulei se lasa sa se incinga, se adauga ceapa taiata mare,usturoiul taiat si carnea. Se lasa sa prinda putin culoare, ceapa sa devina aurie. Se adauga legumele radacinoase ce au nevoie de mai multa fierbere( morcov, telina radacina, patrunjel radacina) si tijele de telina verde. Se amesteca bine ca legumele sa prinda sucurile lasate de carne.
Adaugam mirodeniile,menta, patrunjelul verde, bulionul, sucul de rosii( cu piment sau ardei iute-facultativ),sare si piper apoi apa, umplem cratita. Dupa1-2 ore(in functie de cum fierbe carnea) se adauga dovleceii si dovleaculi si nautul daca este in conserva.In cazul in care nautul este uscat se pune cu o seara inainte la inmuiat si se pune la fiert odata cu radacinoasele.
Dupa cam 30 de min se da deoparte.

Cereale : couscous
Peste couscous se pune uleiul se amesteca bine sa prinda . Intr-un bol se pune vegeta si se acopera cu apa calda, se varsa peste cereale in asa fel incat cantitatea de apa sa acopere cam de 1-2 degete cerealele se acopera cu un capac si se lasa cateva minute.
Cerealele se mai pot face : in capacul couscousierului sau in partea superioara a cratitei, partea pentru fierbere la vapori.


Serviti in farfurii adanci incepand cu cu cerealele apoi carnea si legumele arozand de sos.
Vin sugerat alaturi : Merlot

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Somon cu sos aioli in pergament

Un preparat extraordinar de gustos!

Somon cu sos aioli in pergament
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti