Couscous(cuscus) in felul meu

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1 telina nu foarte mare
  • 3 cartofi
  • 2-3 tige de telina verde( curatati frunzele si pastratile)
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 1 parte (felie) de dovleac
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 buchet de patrunjel verde
  • 3 cateii de usturoi
  • 250 g de naut uscat sau 350 g in conserva
  • 2-3 linguri de ras el hannout(mirodenie)
  • 1 lingura de menta uscata sau cateva foi verzi
  • 1 cub knorr sau maggi de vita
  • ~ 500 g de carne de vita
  • ~ 500 g de carne de miel
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ½ linguri de bulion
  • 1 canita de cafea mare de suc de rosii
  • Ardei iute(facultativ) sau pasta de piment
  • Pentru couscous
  • 400-500 g couscous
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura rasa de vegeta
  • Apa fierbinte
  • Cratita profunda sau couscousier

Mod de preparare

Intr-o cratita profunda se pun cele 2 linguri de ulei se lasa sa se incinga, se adauga ceapa taiata mare,usturoiul taiat si carnea. Se lasa sa prinda putin culoare, ceapa sa devina aurie. Se adauga legumele radacinoase ce au nevoie de mai multa fierbere( morcov, telina radacina, patrunjel radacina) si tijele de telina verde. Se amesteca bine ca legumele sa prinda sucurile lasate de carne.
Adaugam mirodeniile,menta, patrunjelul verde, bulionul, sucul de rosii( cu piment sau ardei iute-facultativ),sare si piper apoi apa, umplem cratita. Dupa1-2 ore(in functie de cum fierbe carnea) se adauga dovleceii si dovleaculi si nautul daca este in conserva.In cazul in care nautul este uscat se pune cu o seara inainte la inmuiat si se pune la fiert odata cu radacinoasele.
Dupa cam 30 de min se da deoparte.

Cereale : couscous
Peste couscous se pune uleiul se amesteca bine sa prinda . Intr-un bol se pune vegeta si se acopera cu apa calda, se varsa peste cereale in asa fel incat cantitatea de apa sa acopere cam de 1-2 degete cerealele se acopera cu un capac si se lasa cateva minute.
Cerealele se mai pot face : in capacul couscousierului sau in partea superioara a cratitei, partea pentru fierbere la vapori.


Serviti in farfurii adanci incepand cu cu cerealele apoi carnea si legumele arozand de sos.
Vin sugerat alaturi : Merlot

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu dovleac si rom la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Abia asteptam sa va impartasesc reteta mea de Cheesecake cu dovleac si rom la multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub...

Cheesecake cu dovleac si rom la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure