Ciulama cu Praz Umplut

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • praz - 2 fire
  • carne tocata - 300 gr
  • masline - 15 buc
  • smantana - 100gr
  • faina - o lingura
  • pasta de ardei - o lingura

Mod de preparare

Am gasit si ceva timp de a posta retete - tare dor mi-a fost de aceasta activitate pasnica - si uite la ce m-am azvarlit: praz umplut ... asa ceva mancare seamana cu a ascuti mazarea. Dece sa fac ceva simplu cand pot sa complic lucrurile, nu?

Ei bine, nici chiar asa de greu n-o fi, mai ales ca pentru umplutura putem recicla tot ce este uitat prin frigider. Eu am reciclat o bucata faina de friptura cu o ciozvarta de ciolan afumat, pe care nu numai ca le-am dat uitarii dar nici chef de ele nu mai aveam. Asadar le-am "robotit" cu spor, cu oua si condimente - de care? De care vreti voi!

Dupa care am taiat prazul cam cat ar trebui sa intre in gura dintr-o singura inghititura, i-am scos miezul lasand cam 2 foisoare de tub, am umplut cu poshul fiecare tubusor, m-am spalat pe maini si am fografiat ...

Tot ce ramane, restul de praz care nu mai vrea sa stea tub, l-am tocat maruntel. Cu un pic de ulei in wok, am prajit "canelonni" de praz, i-am scos pe o farfurie; in uleiul ramas am adaugat o bucata de unt si am prajit fasioarele de praz razletite de trupul mamei. Cand devin cat de cat elastice dar nu fierte de tot, am adaugat o lingura de pasta de ardei si am pus totul pe fundul unui vas termorezistent. Deasupra am asternut bucatile de praz umplut, m-am spalat pe maini si am fotografiat, am turnat supa de legume si am lasat la cuptor pana zeama a scazut si prazul s-a inmuiat.

In timp ce cuptorul isi face treaba nestingherit, am facut un "sos alb" dar nu cu lapte ci cu smantana, l-am colorat cu un pic de sos tabasco (alte dati puneam boia, dar de data asta simteam nevoia acestui sos - voi puteti pune orice, chiar si Worcester, care isi face datoria oriunde!)

Astea fiind facute, am scos din cuptor minunatul meu vas pe care-l iubesc neconditionat, am numarat cateva masline si le-am presarat printre tuburile de praz (am mai pus un pic la cuptor pentru ca si maslinele sa se supere alaturi de praz ) apoi, scos din nou din arsita si inecat totul in sos ... m-am spalat pe maini si am fotografiat ... Inca un pic la cuptor si gata papa. m-am spalat pe maini si am fotografiat.

In sfarsit, m-am spalat pe maini si am mancat!!!
Mamaliguta si muratura - si ele, neconditionate, haha - vorbeste mamaligarita din mine: p: p: p
Daca v-ati uitat peste reteta, : master: : master: : master:

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti