Tineti minte compozitia ce-a ramas in sita, dupa ce-am strecurat
conssome-ul? Ei bine, caine nu am, de aruncat n-o arunc niciodata ... (sunt 2 piepti de pui acolo, legumarie si zarzavat, albusuri de ou ...) De obicei, folosesc acest "capac" ramas ca paguba colaterala a supei de pui la crochete, perisoare cu smantana (tocmai fiindca sunt atat de fine la gust) sau umpluturi pentru pateuri din foetaj.
De exemplu: ieri am mai adaugat usturoi pisat, marar si patrunjel verde, 2 oua si o mana de pesmet sa lege toata afacerea. Am facut chiftelute date doar prin faina si le-am copt in cuptor, cu o idee de ulei pensulat pe fiecare in parte (daca aveti un spray de uleiat, cu atat mai bine)
o sa vedeti din poze ca nu sunt grase si difera foarte mult de cele prajite in baie de ulei. Gustul insa face toata diferenta: sunt atat de fiiiiiiine si totusi ... chiftele!
Din jumatatea de compozitie pe care am folosit-o au iesit 25 de chiftelute. Ce am reusit sa salvez, a sfarsit intr-un sos cu masline, destinat de altfel, chiftelutelor marinate din carne de porc (pacat de ele - meritau un sos mai de soi - dar asta fu una din cerinte, deci ...)
Pe voi va sfatuiesc la un sos alb cu minumum de adaosuri - pentru ca gustul subtil al chitelutelor sa nu fie acoperit de dafin si alte alea ...
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.