Chiftelute din piept de pui la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui fara os (cca 300g)
  • 1 ceapa mica
  • 1 mana de patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita condimente de pui
  • piper
  • putina sare
  • 1 ou
  • 80g pesmet

Mod de preparare

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati mici, iar ceapa si patrunjelul le tocam cu un cutit nu foarte marunt, pentru ca le trecem prin robot.
Intr-un bol punem carnea, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul si condimetam dupa gust, apoi amestecam usor cu o lingura pana incorporam bine toate ingredientele.
Punem acest amestec intr-un robot de bucatarie si il maruntim pana obtinem o pasta, pe care o punem intr-un bol, apoi adaugam oul batut foarte putin si pesmetul, amestecam pana la omogenizare. (Daca considerati ca mai trebuie putin pesmet se mai poate pune 10g, in functie de cat de mare este oul).
Cu aceasta pasta formam chiftelutele, ne ajutam de putin ulei pentru a nu se lipi de mana si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca. 30-35 minute sau pana devin usor aurii deasupra.
Sunt foarte bune acum perioada asta pentru ca sunt mai dietetice si foarte gustoase!
Noi am servit alaturi de cipsuri de dovlecel verde la cuptor.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...