Chiftele de Ficat cu Sos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500-550 gr ficat (de porc)
  • 200 gr cartofi
  • 1 ou
  • 1 legatura mica de patruinjel verde
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 5 linguri pline cu pesmet
  • faina
  • 2 linguri cu ulei
  • 3 linguri cu pulpa de rosii in suc de rosii
  • 1 lingura de concentrat de rosii
  • 1 pahar cu apa (circa)

Mod de preparare

Spalam si taiem in cuburi sau felii ficatul. Il punem in tigaia sau pe plita foarte incinsa (fara grasime) si il lasam sa se albeasca, schimbe culoarea pe toate partile.

Punem ficatul in robot sau in masina de tocat si tocam cit putem de fin. Adaugam si cartofii curatati de coaja, spalati si taiati cuburi si ii tocam si pe ei. Adaugam sare si piper, patrunjelul, ceapa tocata si pesmetul si amestecam bine.

Punem compozitia in frigider pentru 20-30 minute, Cind o scoatem din frigider pesmetul a absorbit lichidul in exces si putem sa luam cu lingura compozitia care este destul de solida.

Cu lingura punem compozitia intr-o farfurie cu faina si cu grija caci este totusi moale formam chiftele.

Asezam chiftelele pe tava cu hirtie de copt si cind sunt toate gata le coacem in cuptorul deja fierbinte la foc maxim cca 20 minute sau cit este nevoie ca sa obtinem chiftele intarite, se vede in poza ca pun degetul pe o chiftea si desi apas nu intru cu degetul in ea.

Luam o tava / vas pentru cuptor de sticla sau ceramica si adaugam 1-2 linguri de ulei apoi chiftelele de ficat cu toata faina care a mai ramas pe ele (faina va ingrosa sosul) si varsam sucul cu pulpa de rosii amestecat cu apa si concentratul de rosii. Sosul acesta trebuie sa acopere chiar daca nu de tot chiftele de ficat din tava.

Introducem tava la cuptor, in cuptorul fierbinte, la foc maxim pentru 15-20 minute pina cind sosul scade si se leaga putin (cu ajutorul fainii de pe chiftele). Cine vrea poate sa faca aceasta operatiune in cratita pe focul de la aragaz.

Adaugati patrunjel verde proaspat tocat sau marar la sfirsit daca vreti.

Serviti cu piure de cartofi, cartofi natur, piure de mere sau de dovleac, cu mazare sau piure de mazare ... sau cum vreti voi.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulada Napoleon

Rulada Napoleon, denumită astfel după tortul omonim, m-a tentat s-o fac de cum am auzit despre ea, mai ales că nu mi s-a...

Desert rulada Napoleon
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.