Se pune in cratita usturoiul taiati in doua si uleiul, dupa ce acesta s-a rumenit il scoatem si turnam sucul de rosii si lasam pe foc, sa fiarba.
Adaugam foaie de dafine si putin oregan. Intre timp amestecam carnea cu oul, sare si piper, patrunjel tocat, 1 lingurita praf de usturoi, putina apa si parmezanul, facem perisoare potrivit de mari. Din 300gr. carne ies circa 9-10 buc.
Punem perisoarele in sosul care fierbe pe foc si le lasam sa fiarba, la foc potrivit. Daca sosul de rosii scade, adaugam putina supa de zarzavat sau apa, asa incat in timpul fierberii, chiftelele sa fie acoperite aproape de tot cu sosul de rosii.
Daca este nevoie adaugam sare, apoi le servim calde.
Daca facem sos mai mult si ramane, acesta se poate utiliza pentru a condimenta si pasta...spaghete, tuburi, spirale, etc.
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.