Chiftele a la Jardinera

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr carne tocata (vita, porc sau mixta)
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 150 gr mazare verde
  • 1 ou
  • faina
  • foi de dafin
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • ulei
  • colorant (portocaliu)
  • vin alb
  • paine uscata
  • lapte
  • patrunjel (optional)

Mod de preparare

Preparam chiftelele:
-painea se inmoaie in lapte, se stoarce bine, iar apoi o punem peste carnea tocata. Adaugam oul, usturoiul si patrunjelul, taiate marunt marunt, sare si piper, dupa gust, amestecam bine si formam chiftelele.
-odata formate le trecem prin faina si pastram.

-intr-o craticioara punem putin ulei la incins, adaugam ceapa taiata marunt si morcovul taiat rondele, amestecam bine si lasam pana cand ceapa devine mai moale. Punem si chiftelele si le lasam pana ce isi schimba putin culoarea pe ambele parti.

Atunci adaugam un pahar de apa si unul de vin. Punem si foile de dafin, colorantul (1 lingurita 2), vegeta, potrivim de sare si lasam la foc potrivit. Dupa cca 10 minute adaugam si mazarea verde si mai lasam ca 5-10 minute.
Se pot servi cu cartofi puree, nature, prajiti, orez, etc. Sunt delicioase cu orice.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...