- Carnea se taie bucatele si se marunteste in masina de tocat.
- Ceapa si usturoiul se taie marunt (eu le-am maruntit in masina de tocat pentru economie de timp).
- Painea se inmoaie in lapte, se stoarce apoi se trece prin masina de tocat.
- Se amesteca intr-un bol carnea tocata, ceapa, usturoiul, painea maruntita, pesmetul, oul si patrunjelul. Se condimenteaza amestecul dupa preferinta.
- Se unteaza o tava pentru dreptunghiulara cu dimensiuni de aproximativ 30 cm x 10 cm.
- Se aseaza in tava pregatita un strat din amestecul preparat in prealabil.
- Se aseaza (la distanta aproximativ egala unele de altele) ouala fierte.
- Se adauga restul amestecului pregatit, netezind usor suprafata.
- Se stropeste suprafata amestecului cu putin unt topit.
- Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, pe nivelul intermediar al acestuia, la foc moderat pana cand carnea este bine preparata termic.
- Se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se rastoarna pe un platou.
- Se feliaza inainte de servire.
Dupa sarbatorile de Paste, mi-au ramas cateva oua fierte pe care m-am hotarat sa le folosesc in compozitia unei chiftele pregatite din carne de curcan. Este o sugestie doar pentru ce puteti face cu ouale fierte ramase ...
Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...
Muffins cu visineMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti