Cartofi Rustici

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -800 g cartofi rosii
  • -400 g carne slaba de porc, tocata
  • -2 cepe rosii
  • taiate marunt
  • -50 g slanina afumata
  • -50 g bacon sau sunculita
  • -5 linguri ulei
  • -10 castraveciori cornisor, murati
  • -1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • -1/2 lingurita paprika dulce sau 1 varf cutit boia iute, dupa dorinta
  • -1/4 lingurita chimen
  • -sare
  • -2-3 fire ceapa verde
  • taiata rondele, optional
  • -smantana pentru servit, optional

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, 20 min, scurgeti, decojiti si taiati cubulete.
Prajiti in 2 linguri de ulei incins, slaninuta si baconul, taiate fideluta, apoi adaugati cubuletele de cartofi si lasati la foc mediu, amestecand usor pana cand cartofii capata o culoare aurie.

Adaugati ½ din ceapa si lasati pe foc pana ce aceasta devine translucida, apoi condimentati cu chimen, boia, piper si sare, dupa gust. Mentineti pe foc aproximativ 1 min si dati deoparte.

In alt vas, caliti carnea tocata in 3 linguri de ulei pana se evapora toata zeama, apoi rumeniti-o in continuare, impreuna cu restul de ceapa, inca 2 min, amestecand continuu. La sfarsit condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Rasturnati-o peste compozitia cu cartofi si repuneti pe foc inca 1 min, omogenizand usor.
Dati deoparte si inglobati ceapa verde, optional si castraveciorii, taiati felii pe lungime.
Serviti imediat, portionat, adaugand deasupra cate 1 lingura de smantana, optional.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.