Cartofi cu sos la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 5 cartofi maricei
  • Se curata si se taie rondele Se fierb, dar sa nu se inmoaie de tot
  • Sos:
  • -2 cepe mari
  • -2 rosii mari
  • -4 catei de usturoi
  • -1 ardei
  • -3 carnati subtiri
  • sare, piper,
  • boia picanta sau ce vreti voi

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul (tocate) se calesc, se adauga ardeiul tocat marunt, iar dupa 1 min carnatii taiati rondele. Se lasa vreo 5 min cat sa se mai prajeasca putin carnatii, apoi se pun rosiile taiate marunt si se lasa pana mai scad (daca isi lasa prea multa zeama).

La sfarsit se pun condimentele. Se unge tava cu putin ulei. Se pune 1/2 din cantitatea de cartofi, apoi 1/2 din cantitatea de sos si se repeta.

Pentru deasupra: branza rasa sau cascaval, 2 oua batute bine la care se adauga marar

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.