Cartofi aurii cu carne de la garnita

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1500 g cartofi
  • 800 g carne de la garnita (carne , carnati, costite)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei vegetal
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se spala bine.Ii punem intr-o oala cu un praf de sare la fiert si ii fierbem doar pe jumatate(7-8 minute). Ii punem intr-o strecuratoare(5 minute) si ii lasam sa se scurga de apa . Dupa ce s-au scurs , ii presaram cu sare si piper si ii asezam intr-o tava, intr-un singur strat. Turnam uleiul peste ei si introducem tava la cuptorul incalzit la foc mediu, pentru 30-35 de minute. Se intorc la jumatatea coacerii. Daca ii doriti mai aurii, ii lasati mai mult la cuptor . La final vom avea cartofi crocanti la exterior si moi in interior.
Cat timp cartofii sunt in cuptor, scoatem carnea din garnita (prajita deja), o punem intr-o cratita si o lasam sa se incalzeasca bine(pana untura incepe sa sfaraie). Scoatem carnea cu o paleta si o punem sa se scurga de untura pe hartie absorbanta.Asezam carnea si carnatii pe platou si servim fierbinte, alaturi de muraturi sau salata.Sa aveti pofta!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata de cirese

Suntem in sezonul in care ne umplem camara cu bunatati, ca de, iarna e lunga si este bine sa avem de toate. Zilele acestea am...

Dulceata de cirese
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj