Carne de Pasare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pui de 1
  • 3 – 1
  • 8 kg

Mod de preparare

Asezonati puii in interior si la exterior cu sare, piper si condimente pentru carne de pasare sau cu orice alt condiment preferat, ca de exemplu, rozmarin.

Puneti puii pe polita inferioara, cu pieptul in jos si lasati-i la o temperatura de 240 grade c pt 30 min. Intoarceti-i cu partea din interior spre exterior. Acest pas este foarte important.

Daca nu intelegeti, iata un exemplu: tineti mainile in fata dvs cu degetele mari impreunate. Acum intoarceti mainile astfel incat degetele mari sa ajunga in exterior.

Asa trebuie sa intoarceti si puiul, astfel incat partea care a fost spre interiorul cuptorului sa fie acum spre exterior. Lasati-l sa se faca inca 30 min sau la o temperatura interna de 80 grade c.

Pui intregi congelati.
Puneti-i cu pieptul in jos pe polita inferioara si gatiti-i la 240 grade c timp de 45 min. Apoi intoarceti-i si mai gatiti-i inca 45 min.
Timp de preparare:
60 min - proaspat
90 min – congelat

- cuptor cu convectie, cu sau fara halogen

(sursa: Iuliajewel)

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...