Carne cu Varza si Knedla (mancare Slovaca)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carnea
  • 1kg carne de porc taiata bucatele sau o caserola de pulpe de pui (azi am mers pe pulpe)
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • chimen
  • condimente (sare, vegeta, condimente pt carne dupa gust) ulei
  • Varza
  • 1 capatana de varza (alba sau rosie, dar aici se prefera cea rosie)
  • 1 ceapa
  • chimen
  • condimente (sare, vegeta dupa gust) ulei

Mod de preparare

Sa va prezint unul din meniurile preferate ale slovacilor. Se gaseste la orice restaurant respectabil pe aici.

Carnea se pune in tava cu ulei, condimentele, sare, chimen, ceapa taiata rondele si usturoiul taiat feliute. Se acopera cu folie de aluminiu sau hartie de copt si se pune la cuptor la 250 de grade pentru 1 ora. Se verifica din cand in cand.

Varza se toaca. Se taie ceapa marunt si se pune la prajit cu condimentele, sare si chimen. Se adauga varza tocata si se prajeste pentru 5 minute. Se adauga un pahar cu apa sau depinde de cat de mare e varza. Se lasa la fiert la foc mic.

Cand s-a inmuiat varza se adauga o lingira de otet si una de zahar. Se lasa la fiert la foc mic pentru o ora. Se mai adauga apa daca e nevoie.

Knedla aici se cumpara de la magazin semipreparata. Este un fel de paine insa nu se coace ci se pregateste la aburi. Iti trebuie aparat special ca in poze (un fel de site) care se pune peste o oala unde fierbe putin apa. Knedla se pune peste sita si se acopera cu un capac. In 10 minute e moale si gata de taiat.
Se serveste fierbinte. Carnea se pune pe farfurie cu varza alaturi, iar knedla se taie felii si se decoreaza ca o roata in jurul farfuriei. Se toarna sos de la carne peste kndela.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...