Carne cu Varza si Knedla (mancare Slovaca)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Carnea
  • 1kg carne de porc taiata bucatele sau o caserola de pulpe de pui (azi am mers pe pulpe)
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • chimen
  • condimente (sare, vegeta, condimente pt carne dupa gust) ulei
  • Varza
  • 1 capatana de varza (alba sau rosie, dar aici se prefera cea rosie)
  • 1 ceapa
  • chimen
  • condimente (sare, vegeta dupa gust) ulei

Mod de preparare

Sa va prezint unul din meniurile preferate ale slovacilor. Se gaseste la orice restaurant respectabil pe aici.

Carnea se pune in tava cu ulei, condimentele, sare, chimen, ceapa taiata rondele si usturoiul taiat feliute. Se acopera cu folie de aluminiu sau hartie de copt si se pune la cuptor la 250 de grade pentru 1 ora. Se verifica din cand in cand.

Varza se toaca. Se taie ceapa marunt si se pune la prajit cu condimentele, sare si chimen. Se adauga varza tocata si se prajeste pentru 5 minute. Se adauga un pahar cu apa sau depinde de cat de mare e varza. Se lasa la fiert la foc mic.

Cand s-a inmuiat varza se adauga o lingira de otet si una de zahar. Se lasa la fiert la foc mic pentru o ora. Se mai adauga apa daca e nevoie.

Knedla aici se cumpara de la magazin semipreparata. Este un fel de paine insa nu se coace ci se pregateste la aburi. Iti trebuie aparat special ca in poze (un fel de site) care se pune peste o oala unde fierbe putin apa. Knedla se pune peste sita si se acopera cu un capac. In 10 minute e moale si gata de taiat.
Se serveste fierbinte. Carnea se pune pe farfurie cu varza alaturi, iar knedla se taie felii si se decoreaza ca o roata in jurul farfuriei. Se toarna sos de la carne peste kndela.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada cu dulceata de visine

Din nou am ales să pregătesc un desert foarte simplu, asta şi pentru că azi urma să mai pregătesc ceva. Până la...

Rulada cu dulceata de visine
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj