Prajiti carnatii in ulei, intorcandu-i pe toate fetele, pana sunt facuti si frumos rumeniti. Scoateti pe servetele absorbante si pastrati la cald.
Separat, fierbeti cartofii in coaja, scurgeti, curatati si taiati cubulete.
Intre timp, coaceti ardeii pe plita sau in cuptor, curatati de pielita, cotor, seminte si taiati fasii, pastrand zeama lasata de acestia. Caliti in ulei incins ceapa tocata marunt, impreuna cu ardeiul iute, taiat rondele (eventual curatat de seminte) si morcovul, amestecand, pana incep sa se inmoaie.
Adaugati fasiile de ardei, zeama oprita si condimentati cu putina sare, piper si praf chili. Continuati calirea pana ce legumele se caramelizeaza usor. Adaugati boabele de porumb si / sau ciupercile feliate, scurse bine, cartofii si lasati pe foc inca 2- 3 min, amestecand. Potriviti de sare si piper.
Dati deoparte, inglobati smantana (sana) si omogenizati.
Serviti carnatii prajiti, alaturi de garnitura din legume.
"Retete festive de iarna"
Aperitiv rulada cu cascaval si baconEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj