Burger cu Piept de Curcan si Dovlecel

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Face 6 burgeri
  • Pentru marinat:
  • 250 g piept de curcan taiat bucati mici
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 1 lingurita sos soia ecologic
  • 1/4 lingurita sos Worcestershire
  • 1/4 ardei chili taiat marunt (semintele si membranele scoase) un praf de cimbru uscat
  • 45 ml ulei de masline extra virgin
  • un praf de enibahar
  • 5 frunze de menta proaspata taiate marunt
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • Pentru ansamblu:
  • 1 dovlecel razalit
  • 2 oua ecologice
  • 1 cartof fiert razalit
  • 100 g pesmet
  • Pentru sos (optional) 100 g iaurt grecesc
  • 1 lingura ketchup
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • 1 lingurita menta proaspata taiata marunt
  • 1 catel mic de usturoi razalit fin
  • cativa stropi de tabasco sau Franks

Mod de preparare

Puneti toate ingredientele pentru marinat intr-un bol, amestecati-le bine dupa care acoperiti cu o folie de plastic si refrigerati o ora. Intre timp pregatiti restul de ingrediente pentru ansamblu si puneti-le intr-un bol. Preparati apoi sosul, acoperiti si lasati-l la rece.

Scoateti bolul cu bucatile de curcan si puneti-le intr-un blender impreuna cu toate ingredientele cu care a fost marinat. Pulsati pana cand sunt bine maruntite. Transferati in bolul cu restul de ingredientele pentru ansamblu si amestecati.

Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Pregatiti o tava cu folie de aluminiu si ungeti cu putin ulei de masline. Impartiti amestecul in 6 parti egale (sau in cate parti doriti in functie de cat de mari vreti burgerii) apoi formati burgeri.

Intr-o tigaie de inox sau fier la foc mic puneti o lingura de ulei de masline si aranjati cati burgeri incap. Prajiti aproximativ 2-3 minute pe o parte, indeajuns sa le dati 'o fata'. Transferati apoi in tava si coaceti in cuptor aproximativ 15 minute. Serviti pe chifle (preferabil de casa) cu salata preferata si sosul pregatit.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.