Budinca din carne

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr carne fiarta si tocata (eu am pus carne de vita+un carnat)
  • 1 morcov taiat feli subtiri
  • 1 mar taiat cubulete
  • 2 oua
  • 3-4 linguri amidon
  • 200-250gr lapte
  • 100 gr smantana
  • 1-2 liguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • oregan, sare piper

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam amidonul si laptele, punem pe foc si lasam pana se ingroasa (3-4min.) Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin apoi amestecam cu smantana.

Separam ouale, si batem albusul spuma.

Amestecam carnea tocata cu marul, galbenusurile, jumatate din sosul de smantana, oregan, sare si piper. Omogenizam bine.

Ungem si tapetam cu pesmet un vas care merge la cuptor, si punem compozitia de carne, peste care punem si cealalta jumatate de sos. Aranjam si morcovii, apoi punem albusul batut spuma.

Dam la cuptor pentru 30-35 min. la foc potrivit.

Lasam sa se raceasca putin apoi cu un cutit bine ascutit , portionam dupa dorinta.

Este delicios, ne-a placut mult de tot !!
Se poate face si cu carne de pui (asa am sa fac eu “tura” urmatoare).

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.