Budinca din carne

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr carne fiarta si tocata (eu am pus carne de vita+un carnat)
  • 1 morcov taiat feli subtiri
  • 1 mar taiat cubulete
  • 2 oua
  • 3-4 linguri amidon
  • 200-250gr lapte
  • 100 gr smantana
  • 1-2 liguri ulei
  • 2 linguri pesmet
  • oregan, sare piper

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam amidonul si laptele, punem pe foc si lasam pana se ingroasa (3-4min.) Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin apoi amestecam cu smantana.

Separam ouale, si batem albusul spuma.

Amestecam carnea tocata cu marul, galbenusurile, jumatate din sosul de smantana, oregan, sare si piper. Omogenizam bine.

Ungem si tapetam cu pesmet un vas care merge la cuptor, si punem compozitia de carne, peste care punem si cealalta jumatate de sos. Aranjam si morcovii, apoi punem albusul batut spuma.

Dam la cuptor pentru 30-35 min. la foc potrivit.

Lasam sa se raceasca putin apoi cu un cutit bine ascutit , portionam dupa dorinta.

Este delicios, ne-a placut mult de tot !!
Se poate face si cu carne de pui (asa am sa fac eu “tura” urmatoare).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj