Budinca de cartofi cu carnati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carnati proapeti-o jumatate de kg
  • 7 cartofi potriviti
  • 10 oua
  • sare
  • piper
  • 6 linguri ulei de masline
  • unt cat o nuca
  • 8 linguri faina

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja,se curata si se taie bucatele potrivite. Carnati se taie in bucaticam de 3 cm si se inabusa in 3 linguri de ulei de masline cu o lingura se apa,dupa care se scot si se pun intr-o tava unsa cu unt. Peste carnati se pun si cartofii.

Se separa galbenusul de albus, care se bate spuma. Albusurile se amesteca cu galbenusurile frecate cu restul de ulei de masline, sare si piper.

Se adauga faina in ploaie, se amesteca incet pana la omogenizare si se toarna peste canati si cartofii din tava.

Se da la cuptorul incis circa 40 de minute, la foc mediu.
Se serveste cald cu mamaliguta si muraturi

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.