Barcute din vinete cu arpagic rosu

Portii
2
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete potrivit de mari
  • 1 mana de arpagic rosu
  • 1 ardei rosu
  • cateva rosioare cherry
  • 200 g afumatura (eu am avut un muschiulet bun)
  • ulei de masline
  • sare
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • 1 lingurita de amestec de condimente uscate(oregano, busuioc, cimbrisor, maghiran, piper,dafin)
  • o mana buna de spanac baby (sau mijlocul fraged de la spanacul buchet)
  • 1/2 cescuta de orez cu bob rotund

Mod de preparare

Se spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete, apoi se taie pe lung,in 2 jumatati egale. Se indeparteaza miezul cu samburi, ajutandu-ne de o lingurita, fara a ajunge in capete. Se sareaza si se asaza una langa alta in tava tapetata cu hartie de copt (tava de 22/27 cm) si le dam 20 de minute in cuptor sa se coaca.

Intre timp pregatim umplutura astfel: curatam arpagicul de foi, ardeiul spalat si 2-3 rosioare, le taiem cubulete, afumatura la fel, cubulete.

Incingem un strop de ulei de masline si punem totul, amestecand continuu pana ce legumele se inmoaie si capata culoarea sticloasa. Adaugam si orezul, potrivim de sare, condimentam si adaugam legumele deshidratate, adaugam o ceasca de apa si acoperim sa fiarba totul inabusit, la foc mic.

Se opareste baby spanacul si cand orezul este aproape moale, il adaugam si pe el. Stingem focul si lasam tigaia acoperita etans, macar 5 minute.

Se scot jumatatile de vinete din cuptor, si cu ajutorul unui prosop de bucatarie, tragem sucul lasat. Se umple fiecare jumatate cu umplutura din tigaie si decoram cu rondele de ceapa rosie, jumatati de rosii chery si rondele de ardei, stropim deasuupra cu un strop de ulei de masline si mai dam 15 minute la cuptor.

Acest preparat este senzational de aromat de la arpagicul rosu, aromatizand toata compozitia si dand o savoare aparte. Absolut delicios!

Daca dorim un preparat de post, renuntam la afumatura!

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de oase cu zeama de varza

Este o ciorba foarte buna de facut iarna cand avem zeama de varza.

Ciorba de oase cu zeama de varza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj