Se spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete, apoi se taie pe lung,in 2 jumatati egale. Se indeparteaza miezul cu samburi, ajutandu-ne de o lingurita, fara a ajunge in capete. Se sareaza si se asaza una langa alta in tava tapetata cu hartie de copt (tava de 22/27 cm) si le dam 20 de minute in cuptor sa se coaca.
Intre timp pregatim umplutura astfel: curatam arpagicul de foi, ardeiul spalat si 2-3 rosioare, le taiem cubulete, afumatura la fel, cubulete.
Incingem un strop de ulei de masline si punem totul, amestecand continuu pana ce legumele se inmoaie si capata culoarea sticloasa. Adaugam si orezul, potrivim de sare, condimentam si adaugam legumele deshidratate, adaugam o ceasca de apa si acoperim sa fiarba totul inabusit, la foc mic.
Se opareste baby spanacul si cand orezul este aproape moale, il adaugam si pe el. Stingem focul si lasam tigaia acoperita etans, macar 5 minute.
Se scot jumatatile de vinete din cuptor, si cu ajutorul unui prosop de bucatarie, tragem sucul lasat. Se umple fiecare jumatate cu umplutura din tigaie si decoram cu rondele de ceapa rosie, jumatati de rosii chery si rondele de ardei, stropim deasuupra cu un strop de ulei de masline si mai dam 15 minute la cuptor.
Acest preparat este senzational de aromat de la arpagicul rosu, aromatizand toata compozitia si dand o savoare aparte. Absolut delicios!
Daca dorim un preparat de post, renuntam la afumatura!
Pofta buna!
"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...
Reteta de tort cu mere si blat pufosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti