Barcute din vinete cu arpagic rosu

Portii
2
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete potrivit de mari
  • 1 mana de arpagic rosu
  • 1 ardei rosu
  • cateva rosioare cherry
  • 200 g afumatura (eu am avut un muschiulet bun)
  • ulei de masline
  • sare
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • 1 lingurita de amestec de condimente uscate(oregano, busuioc, cimbrisor, maghiran, piper,dafin)
  • o mana buna de spanac baby (sau mijlocul fraged de la spanacul buchet)
  • 1/2 cescuta de orez cu bob rotund

Mod de preparare

Se spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete, apoi se taie pe lung,in 2 jumatati egale. Se indeparteaza miezul cu samburi, ajutandu-ne de o lingurita, fara a ajunge in capete. Se sareaza si se asaza una langa alta in tava tapetata cu hartie de copt (tava de 22/27 cm) si le dam 20 de minute in cuptor sa se coaca.

Intre timp pregatim umplutura astfel: curatam arpagicul de foi, ardeiul spalat si 2-3 rosioare, le taiem cubulete, afumatura la fel, cubulete.

Incingem un strop de ulei de masline si punem totul, amestecand continuu pana ce legumele se inmoaie si capata culoarea sticloasa. Adaugam si orezul, potrivim de sare, condimentam si adaugam legumele deshidratate, adaugam o ceasca de apa si acoperim sa fiarba totul inabusit, la foc mic.

Se opareste baby spanacul si cand orezul este aproape moale, il adaugam si pe el. Stingem focul si lasam tigaia acoperita etans, macar 5 minute.

Se scot jumatatile de vinete din cuptor, si cu ajutorul unui prosop de bucatarie, tragem sucul lasat. Se umple fiecare jumatate cu umplutura din tigaie si decoram cu rondele de ceapa rosie, jumatati de rosii chery si rondele de ardei, stropim deasuupra cu un strop de ulei de masline si mai dam 15 minute la cuptor.

Acest preparat este senzational de aromat de la arpagicul rosu, aromatizand toata compozitia si dand o savoare aparte. Absolut delicios!

Daca dorim un preparat de post, renuntam la afumatura!

Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.