Ardei Umpluti in Stil Arab ( Fil Fil Mahshi)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 ardei grasi
  • 300 gr carne tocata (de vita) 1 ceapa
  • 4 linguri cu virf de orez
  • 700 ml apa
  • 100 ml suc de rosii cu pulpa de rosii
  • 2 linguri de concentrat de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel
  • marar si putina menta tocate
  • Cite 1/4 de lingurita din fiecare:
  • chimen macinat
  • scortisoara macinata
  • ghimbir praf
  • coriandru praf
  • boia
  • un virf de lingurita de nucsoara praf si cardamon praf

Mod de preparare

Spalam orezul si il lasam sa se umfle putin in apa pina cind pregatim celelalte ingrediente.
Punem la fiert intr-o oala apa cu sucul de rosii si concentratul impreuna cu putina sare.
Spalam si apoi taiem capacul la ardei, curatat de simburi.
Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata, orezul scurs de apa si condimentele impreuna cu verdeata tocata marunt si putin ulei.
Umplem ardeii cam 3/4, nu plini caci se mai umfla orezul, punem capacul si ii asezam intr-o cratita cu un pic de ulei, peste ei turnam apa cu rosiile (fierbinte) si punem totul pe foc sa fiarba la flacara mica, cca 40-45 minute acoperiti cu o farfurie mai mica decit diametrul oalei care sa ii tina doar sub nivelul sosului (cum se face la sarmalutele in foi de vita). Pina cind orezul s-a umflat si ardeii sunt moi.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu caise si zmeura

O prajitura rapida si delcioasa, cu fructe de sezon. 

Desert prajitura cu caise si zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj