Ardei Umpluti in Stil Arab ( Fil Fil Mahshi)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 ardei grasi
  • 300 gr carne tocata (de vita) 1 ceapa
  • 4 linguri cu virf de orez
  • 700 ml apa
  • 100 ml suc de rosii cu pulpa de rosii
  • 2 linguri de concentrat de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel
  • marar si putina menta tocate
  • Cite 1/4 de lingurita din fiecare:
  • chimen macinat
  • scortisoara macinata
  • ghimbir praf
  • coriandru praf
  • boia
  • un virf de lingurita de nucsoara praf si cardamon praf

Mod de preparare

Spalam orezul si il lasam sa se umfle putin in apa pina cind pregatim celelalte ingrediente.
Punem la fiert intr-o oala apa cu sucul de rosii si concentratul impreuna cu putina sare.
Spalam si apoi taiem capacul la ardei, curatat de simburi.
Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata, orezul scurs de apa si condimentele impreuna cu verdeata tocata marunt si putin ulei.
Umplem ardeii cam 3/4, nu plini caci se mai umfla orezul, punem capacul si ii asezam intr-o cratita cu un pic de ulei, peste ei turnam apa cu rosiile (fierbinte) si punem totul pe foc sa fiarba la flacara mica, cca 40-45 minute acoperiti cu o farfurie mai mica decit diametrul oalei care sa ii tina doar sub nivelul sosului (cum se face la sarmalutele in foi de vita). Pina cind orezul s-a umflat si ardeii sunt moi.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.