Ardei Umpluti (II)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 9-10 ardei;
  • - 1 kg carne tocata;
  • - o cana cu orez;
  • - un morcov;
  • - o ceapa;
  • - pasta de tomate (cata doriti) ;
  • - sare;
  • - delikat;
  • - piper;
  • - boia;

Mod de preparare

Se taie capacul ardeilor si scot samburii.

Jumatate din ceapa se taie marunt si se pune intr-o cratita la calit in putin ulei, apoi dupa ce a devenit putin sticloasa se pune la calit si morcovul ras prin razatoarea cea mai mica. Dupa ce sunt calite se i-au de pe foc si in cratita se pune cealalta jumatate de ceapa taiat marunt, carnea tocata, orezul, apoi se amesteca toate si se condimenteaza dupa gust.

Cu aceasta compozitie umplem ardeii si ii asezam pe toti "in picioare" intr-o oala.

Facem un amestec de pasta de tomate cu apa si turnam peste ardei cat sa-i acopere. Punem o farfurie intoarsa peste ei, apoi punem capacul oalei, si ii punem la foc mediu pentru circa 30-40 min.

Dupa ce sunt gata fierti luam oala si o punem intr-o patura si lasam asa cam o ora (la dostonit).

Noi ii servim cu smantana si cu pofta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Tiramisu

Cel mai bun tiramisu l-am mancat la mama lui, in Italia, la Venetia, o nebunie! Am o reteta care se apropie cel mai mult de...

Desert Tiramisu
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj