Alivanca cu jumari

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -400 gr branza de vaci dulce
  • -200 gr branza de capra sarata
  • -100 gr untura
  • -5 oua
  • -300 gr smantana
  • -1 l chisleac (iaurt)
  • -500 gr faina de malai
  • -3 linguri faina de grau
  • -1 lingura rasa bicarbonat de sodiu
  • -1 kg jumari de porc

Mod de preparare

Se pune intr-un vas branza de vaca dulce, branza de capra sarata, untura topita la temperatura camerei si se omogenizeaza compozitia. Se adauga ouale batute spuma, smantana, chisleacul, malaiul, faina de grau si bicarbonatul de sodiu, se omogenizeaza bine compozitia, se toarna intr-o tava in care s-a pus hartie de copt, se adauga jumarile in bucatele mici si se da tava la cuptor pentru circa o ora.

Se verifica cu o scobitoare, daca nu se ia compozitie pe scobitoare, este semn ca este facuta, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se poate taia.

Se serveste simpla sau cu ketchup dulce sau picant, dupa gust si preferinta.

Sa aveti pofta, dragilor!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...