Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in general. Lipia Naan este versatila si poate fi mancata in moduri diferite, in functie de preferintele personale si de preparatele cu care este servita. Adesea, lipia Naan este mancata alaturi de curry sau alte feluri de mâncare cu sos.

Ingrediente

  • • 2 cani de faina
  • • 1 lingurita de drojdie uscata
  • • 1 lingura de zahar
  • • 1/2 lingurita de sare
  • • 1/2 cana de iaurt
  • • 1/4 cana de apa calduta
  • • 2 linguri de ulei de masline sau ghee (unt clarificat)
  • • Unt topit pentru uns
  • • Usturoi
  • • Verdeata proaspata tocata (coriandru sau patrunjel) pentru presarat (optional)

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amesteca faina, drojdia uscata, zaharul si sarea.

Adauga iaurtul si amesteca bine.

Adauga apa treptat si framanta pana cand obtii un aluat moale si elastic.

Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul să creasca timp de aproximativ 1 ora, sau pana cand isi dublează volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, incalzeste un gratar sau o tigaie grea la foc mediu-mare.

Imparte aluatul in bile de marimea unei mingi de golf si intinde fiecare minge intr-un cerc subtire, folosind putina faina pentru a nu se lipi de suprafata de lucru.

Cand gratarul este bine încins, pune un cerc de aluat pe el. Lasa-l sa se coaca timp de aproximativ 1-2 minute sau pana când apar bule pe suprafata si partea de jos este usor rumenita.

Cu o spatula, intoarce naanul si lasa-l sa se coaca și pe cealalta parte timp de inca 1-2 minute.

Repeta acest proces cu toate bilele de aluat.

Unge naanurile fierbinti cu amestec de unt topit , ustuoi si verdeata proaspata tocata inainte de a le servi. Sunt un deliciu!

Acum te poti bucura de delicioasele tale lipii naan alaturi de curry sau alte preparate preferate!
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa incerci si altele, la fel de delicioase: butter chicken - cremos si aromat, pui cu piper negru sau pui indian Tandoori.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.