Cartofi Israelieni

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 - 8 cartofi mijlocii
  • -4 oua
  • -1 ceapa
  • -250 g branza telemea sau de capra
  • -1 lingura busuioc, tocat marunt
  • -3 linguri patrunjel verde, tocat
  • -sunca, taiata cubulete
  • -2-4 catei de usturoi, pisati (optional)
  • -1-2 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
  • -4- 6 linguri cascaval ras
  • -3-5 linguri pesmet
  • -unt pentru uns forma
  • -smantana groasa sau iaurt gras, natural, reci (optional)

Mod de preparare

Ungeti cu unt o tava (vas ceramic sau yena) (24 cm).

Radeti pe razatoarea fina cartofii si ceapa si stoarceti-le bine de zeama - puneti-le la scurs intr-o sita. Compozitia trebuie sa fie fina, cu gust de cartofi si de ceapa.

Amestecati-le cu restul ingredientelor mai putin cascavalul si pesmetul. Turnati amestecul omogen in tava pregatita, presarati-l cu pesmet si apoi cu cascaval ras.

Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade circa 1 ora sau pana ce prinde o crusta frumoasa, aurie.
Serviti-o calda, fie simpla, fie garnitura, cu / fara smantana groasa, rece sau iaurt gras, natural.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu prune si branza dulce

O prajitura simpla cu un blat care seamana cu cel de papanasi.  Reteta video o gasesti mai sus. 

Desert prajitura cu prune si branza dulce
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj