Cartofi Israelieni

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 - 8 cartofi mijlocii
  • -4 oua
  • -1 ceapa
  • -250 g branza telemea sau de capra
  • -1 lingura busuioc, tocat marunt
  • -3 linguri patrunjel verde, tocat
  • -sunca, taiata cubulete
  • -2-4 catei de usturoi, pisati (optional)
  • -1-2 linguri ulei
  • -sare
  • -piper
  • -4- 6 linguri cascaval ras
  • -3-5 linguri pesmet
  • -unt pentru uns forma
  • -smantana groasa sau iaurt gras, natural, reci (optional)

Mod de preparare

Ungeti cu unt o tava (vas ceramic sau yena) (24 cm).

Radeti pe razatoarea fina cartofii si ceapa si stoarceti-le bine de zeama - puneti-le la scurs intr-o sita. Compozitia trebuie sa fie fina, cu gust de cartofi si de ceapa.

Amestecati-le cu restul ingredientelor mai putin cascavalul si pesmetul. Turnati amestecul omogen in tava pregatita, presarati-l cu pesmet si apoi cu cascaval ras.

Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade circa 1 ora sau pana ce prinde o crusta frumoasa, aurie.
Serviti-o calda, fie simpla, fie garnitura, cu / fara smantana groasa, rece sau iaurt gras, natural.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu iaurt si fructe confiate

Foarte usor de facut si foarte buna!

Prajitura cu iaurt si fructe confiate
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura