Cartofi Gratinati 4

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 buc ceapa (sau 2 legaturi ceapa verde) 1 kg cartofi noi
  • 300 gr branza telemea
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pe jumate, apoi ii scoatem si ii punem deoparte. o tava ungem cu ulei si asezam in ea ceapa taiata felii subtiri (daca avem ceapa verde taiem si frunzele) si presaram cu patrunjel verde maruntit. Dam pe razatoarea mica branza telemea si 200 gr branza o amestecam cu 2 oua.

Asezam peste ceapa cartofii fierti pe jumate si deasupra punem branza telemea amestecata cu ouale. Deasupra punem si restul de branza telemea razuita si presaram cu mararul verde maruntit. Presaram cu sare si turnam peste cartofi circa 200 ml apa in care punem 3 linguri ulei.

Dam totul la cuptorul preincalzit pentru circa 20 minute pana formeaza deasupra o crusta aurie. Se serveste ca atare sau ca si garnitura langa fripturi.

Pofta Buna! !

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...