Cartofii curatati de coaja si spalati se taie cubulete si se fierb bine in apa cu sare. Intre timp ungeti un vas de yenna cu unt (margarina). Dupa ce s-au fiert cartofii, se ia o jumatate din ei si se pun cu spumiera in vasul de yenna (ca sa se scurga apa).
Se presara piper negru macinat, apoi un rand de branza telemea rasa pe razatoarea mare si cateva cubulete de unt. Se ia si cealalta jumatate de cartofi fierti si se pun in vasul de yenna, se pune piper, branza rasa si cateva cubulete de unt.
Intr-un vas de mixer se face un sos din 2 oua si o ceasca de smantana.
Acest amestec se toarna uniform peste cartofii din vasul de yenna.
Se pune in cuptorul preincins (cam la 180 grade) si se lasa pana formeaza o crusta fina aurie deasupra.
Se pot servi ca garnitura la un snitel/gratar, la preparatele din peste sau se poate servi si simplu cu o salata de vara.
Sunt deliciosi!
Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...
Muffins cu visineMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti