Tikka de Pui la Cuptor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -8 pulpe de pui
  • -3 cepe, taiate felii subtiri
  • -2 linguri seminte de chimion
  • -coaja si sucul de la 1 lamaie
  • -1 mana coriandru tocat
  • -sare
  • -piper
  • Pasta tikka:
  • -2 linguri seminte coriandru
  • -2 linguri chimion
  • -2 linguri fulgi de usturoi (pudra de usturoi)
  • -2 lingurite chilli, pudra
  • -5 lingurite curcuma (turmeric)
  • -1 lingura menta uscata
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingurita suc de lamiae
  • -150 ml otet de vin alb
  • -150 ml ulei

Mod de preparare

Pregatiti pasta tikka:
Amestecati toate ingredientele si treceti-le prin rasnita electrica sau maruntiti-le foarte bine cu un mojar.
Combinati-le cu sucul de lamaie si otetul de vin alb.
Incingeti intr-o tigaie uleiul, adaugati amestecul de condimente si lasati sa fiarba circa 10 min pana isi dezvolta aromele si se ingroasa putin, amestecand.
Lasati la racit.

Pregatiti puiul :
Ungeti pulpele cu 5 linguri de pasta tikka pe toate partile si lasati la frigider circa 1 ora.
Puneti-le apoi intr-un vas termorezistent impreuna cu toate ingredientele, mai putin ceapa.
Asezonati si dati la cuptorul incins la 190 grade.
Adaugati dupa 20 min, in strat uniform, ceapa feliata si mai tineti la cuptor inca 45 min sau pana ce pulpele sunt facute si ceapa inmuiata.

Serviti-le calde cu garnitura simpla de orez si iaurt natural.

Pasta tikka ramasa poate fi pastrata la frigider, pana in 3 luni, intr-un borcan cu capac ce inchide etans

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa