Rulouri din Ceafa de Porc Umplute cu Varza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 600 g varza alba, taiata fidelute
  • - 6 felii ceafa de porc, fara os
  • - 1 - 2 linguri ulei de masline
  • - 1 lingura cimbru proaspat sau 1/2 lingura cimbru uscat
  • - 1 ceapa, tocata marunt
  • - 5 - 8 linguri pesmet
  • - 3 - 5 catei de usturoi, zdrobiti
  • - 1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • - 4 - 5 linguri cascaval ras
  • - 2 - 3 oua
  • - unt
  • - sare
  • - piper
  • - ulei

Mod de preparare

Puneti varza la calit in ulei de masline si putina apa, amestecand ocazional, pana se inmoaie. Asezonati cu sare, piper si caliti in continuare pana este facuta. La sfarsit, condimentati cu 1/2 cantitate cimbru, luati de pe foc si lasati la racit.

Bateti carnea cu ciocanul, ca pentru snitele; sarati si piperati.
Separat, amestecati intr-un bol, pesmetul, ceapa, usturoiul, cascavalul, restul de cimbru si patrunjelul verde. In alt bol, bateti bine ouale cu putina sare.

Treceti carnea, pe ambele fete, intai prin ou, apoi prin compozitia cu pesmet, presand cu mana pentru ca amestecul sa adere bine la carne. Scoateti pe o farfurie.
Puneti cate 1 - 2 linguri pline de varza calita pe fiecare bucata de carne, rulati, sigilati bine capetele si prindeti cu scobitori.

Treceti ruloul inca o data prin ou, apoi prin amestecul cu pesmet.
Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de aluminiu, unsa cu putin ulei sau unt. Asezati deasupra fiecaruia cateva bucatele de unt.

Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade, pana ce carnea este facuta si frumos rumenita. La jumatate intervalului puteti intoarce rulourile.
Scoateti din cuptor si indepartati scobitorile.

Serviti cat sunt calde, simple sau alaturi de garnitura si salata preferata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu mac

Desert cornulete cu mac
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj