Pui la Cuptor cu Mirodenii si Garnitura de Morcovi Copti cu Sos de Miere

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru fripturica de PUI:
  • 1 pui (1,5kg)
  • 1 morcov
  • 2 portocale
  • 1 grefuit
  • 2 mere
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • menta verde
  • rozmarin
  • busuioc verde
  • cimbru verde
  • 150ml vin alb
  • 100ml ulei
  • sare
  • piper
  • chili
  • curry
  • praf de ardei iute
  • praf de usturoi
  • Pentru garnitura de morcovi:
  • 1kg morcovi subtiri si drepti
  • 3 portocale
  • 2 catei usturoi
  • cimbru verde
  • 2 lingurite miere
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Puiul:
Se spala si se curata de grasimea in exces. Fructele se spala si se taie in bucati mari. Se umple puiul cu portocale grefuit si mere. Se prepara un sos din 100ml ulei, sare, piper, chili, curry, praf de ardei iute, praf de usturoi se unge bine puiul pe toate partile se aseaza intro tava cu capac sau intr-un vas de lut, pe deasupra se presara menta, busuioc, rozmarin cimbru, ceapa si morcovul se taie felii subtiri si se aseaza in laterale puiului, restul de fructe ramase se stroc pe deasupra si coaja ramasa impreuna cu pulpa se pun in locurile ramase libere.

Se stropeste cu vin amestecat cu apa si se da la cuptor, din 30 in 30 de minute se intoarce si se stropeste cu sos din tava. Dupa 1 ora si jumatate se ia jos capacul si se mai lasa pana se roseste si devine putin crocant.

Garnitura:
Se spala morcovii se curata de coaja se taie in jumatati pe lungime si se dau la fiert in apa cu sare, se lasa 15 min, pana se inmoaie putin, dar sa nu fie fierti de tot, se scurg bine.

Se lasa 30 min la rece dupa care se pregateste o tava unsa cu putin ulei. Se aseaza morcovii peste care se pune cimbrul, usturoiul pisat sare si piper, 1 portocala se taie felii mici si subtiri care se amesteca cu acestea celelalte 2 se storc si se amesteca cu 2 lingurite de miere, dupa ce a fost adaugat si amestecul de miere toate ingredientele se amesteca cu o lingura cu grija fara a se sfarma morcovii in tava si se dau la cuptor timp de 40 minute.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu smantana fermentata

Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...

Desert biscuiti cu smantana fermentata
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.