Pui Fript in Cuptor, pe Sare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 pui(1,5-2,5 kg)
  • -sare
  • -piper macinat
  • -5-6 catei de usturoi, zdrobiti si frecati, pana devin o pasta cremoasa, cu 1/4 lingurita sare si 2 linguri ulei
  • -sare grunjoasa
  • -boia

Mod de preparare

Se portioneaza puiul, seara.
Se presara pe toate partile cu sare (nu prea multa, veti vedea de ce) si piper. Se freaca si se ung bucatile de carne, bine de tot, cu pasta de usturoi, apoi se pun, inghesuite, intr-un vas cu capac, mai mic, la rece (cel mai bine in frigider), pana a doua zi.

Se pune intr-o tava neagra de aragaz un strat de sare grunjoasa, nivelata, de aproximativ 1 deget grosime, peste care se aseaza bucatile de pui marinate, presarate cu boia.

Se da la cuptorul incins, la foc potrivit, in mijlocul cuptorului, 45-60 min. sau pana se rumenesc frumos si au o crusta crocanta deasupra.

Se servesc calde, alaturi de garnitura dorita sau ca atare.
Nu sarati prea tare carnea pentru ca in timpul coacerii ea isi trage din sarea pe care este pusa.
Bucatile de pui nu necesita sa fie intoarse.
Sarea se arunca.
Tava se curata foarte usor prin simpla spalare.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.